1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help with Tetris (1989 Atari original cab)

Discussion in 'Arcade Tech Support' started by good_buddy83, Jun 21, 2018.

  1. good_buddy83

    good_buddy83 Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    113
    Likes Received:
    8
    Location:
    Beamsville
    So one day the kids tell me the the Tetris machine won't work. Here are the Symptoms:

    -Marquee goes on.
    -I tested the power supply and confirmed +5V. (was actually 4.98 and I adjusted to 5.00)
    -The monitor is on as I can see the orange glow. However, there is no picture displayed.
    -The monitor is humming super loud. Far louder than before.
    -I see two LEDs light up on the game PCB.
    -I can't play a game. I tried to start a game and there is no sound or display.
    -I noticed the ground was loose on the power supply, so I tightened it. Things still did not work.
    -I also tried to re-seat all the connectors (no change)
    -I'm thinking of re-capping the monitor, but I am guessing at this point.
    -I'm a bit new to arcade machines (I know pinball, not arcades). What would the systematic approach be at this case. Should I test monitor voltages?

    Thanks in advance!
     
    #1
  2. good_buddy83

    good_buddy83 Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    113
    Likes Received:
    8
    Location:
    Beamsville
    Just as an update I tested all voltage at the power supply. -5VDC was reading -13.5V.

    Subsequently ordered a new power supply. I'm thinking now that the loos ground connection caused the power supply to fail. Hopefully this fixes things.
     
    #2

Share This Page